Bewoners bieden hun huizen te koop aan
Bewoners zijn echt ten einde raad!


(18 sept 04) De bewoners in Wijk 8 die op de vervuilde grond zitten, bieden hun huizen te koop aan. Voor veel bewoners is druk van de lange onzekerheid over de sanering en de vele klachten en ziekten, niet langer te dragen. Hoewel de toevalligheden zich steeds maar meer blijven opstapelen, zien de Gemeente en de Provincie nog steeds niet de noodzaak in van een 'zo snel mogelijke' sanering van de gifgrond.
De bewoners hopen natuurlijk dat de gemeente haar verantwoordelijkheid zal nemen en nu eindelijk de betrokken bewoners zal uitkopen of indien mogelijk een vervangende en gelijkwaardige woonruimte zal aanbieden.
De Gemeente en de Provincie kunnen dan vervolgens zo lang ze willen en naar hartelust experimenteren met alternatieven saneringsmethoden.
Als investering is het voor de Gemeente ook géén slechte Deal, immers voor een mooi schoon stuk grond wordt over 20 jaar ongetwijfeld een vermogen neergeteld.Ik durf te wedden dat geen enkele bank zoveel rendement oplevert. Of het zou moeten zijn dat de Gemeente NIET zo zeker is van het feit of de huizen inderdaad hun oorspronkelijke waarde weer zullen opbrengen na het afronden van de sanering. Zeg nou eens eerlijk, zou u er willen wonen?
<TERUG>