Chalet eindelijk bewoond
Twee maanden en vele telefoontjes later, is het Chalet eindelijk bewoonbaar

(2 november 2004)
Na het aanvragen van een bouwvergunning, het laten aansluiten van de afwatering en riolering, het aanvragen van de watervoorziening en het electra en tenslotte het regelen van een gasaansluiting, is het Chalet nu dan eindelijk bewoonbaar.

<-- Jan en Loes Pasterkamp gelukkig op schone grond aan de Gammels 28A in Urk. Beiden zijn opgelucht dat de gifgrond nu eindelijk verlaten kon worden.

Wat er allemaal fout kan gaan als je de NUTS-bedrijven verzoekt om met spoed de vervangende woonruimte te voorzien van water en electra, houd je niet voor mogelijk. Haast 4 weken na de aanvraag werden de meterkast en de watermeter pas geplaatst en na haast 2 maanden werd pas daadwerkelijk de hoofdschakelaar door Essent omgezet. Essent zou hierin een voorbeeld kunnen nemen aan b.v. Primagaz, die binnen 7 werkdagen alles had geregeld en de gastank, het vullen met vloeibaar gas en de aansluiting leverde.

Het wachten is nu alleen nog op de Gemeente Urk, aan wie een verzoek tot tegemoetkoming in de extra kosten is gedaan. Deze hulp is helaas bitter noodzakelijk omdat alle uitgaven bij elkaar al ruimschoots de € 23.500,- overtreffen, ondanks de bereidwillige medewerking en de extra korting van de leveranciers. <TERUG>