Schutte wil snelst mogelijke sanering Wijk 8
'Soms doe je het nooit goed'


Ingezonden stuk n.a.v. publicatie interview burgermeester Urk.

Even wil ik een kleine kanttekening plaatsen bij het ‘soms doe je het nooit goed' van 25 augustus j.l.. In het interview doet de heer Schutte voorkomen dat wij ondankbare mensen zijn die de inspanningen die voor hen zijn gedaan niet op prijs stellen.

Burgermeester: ‘Ondertussen hebben we wel het vuur uit de sloffen gelopen om bij Patrimonium een huurwoning beschikbaar te krijgen.'

In een Email van de milieudeskundige van de gemeente werd ons meegedeeld dat wij een huurhuis konden aanvragen bij Patrimonium en op verzoek van de gemeente met urgentie zouden worden behandeld. Ook stond in dezelfde Email dat de gemeente géén financiële tegemoetkoming kon doen. Omdat wij de dubbele woonlasten niet kunnen betalen, zijn wij niet ingegaan op het aanbod van vervangende woonruimte.

Over het ‘vuur uit de sloffen' lopen hebben wij ook zo onze bedenkingen, immers het probleem van de vervuilde grond was al in het voorjaar van 2001 bekend bij de provincie en gemeente en als wij in het voorjaar van 2004 niet zelf aan de bel hadden getrokken dan was er nog steeds geen aktie ondernomen!  En nu we het toch over vuur hebben, daar durven wij onze beide handen wel in te steken, want wij weten zeker als de burgermeester op gifgrond had gezeten, dan was daar de hele sanering allang achter de rug geweest, ongeacht de kosten!

De gemeente Dronten verplaatst de schapen en paarden op het vervuilde stuk grond tenminste nog naar een schoon stuk grond. Bij ons worden testen en rapporten gebruikt om aan te tonen dat we er best kunnen blijven wonen. Inderdaad, als je maar lang genoeg wacht, lost het probleem vanzelf op en worden we tenslotte zelf ook ergens anders heen gebracht! <TERUG>